За мен

Тук ще разкажа малко повече за мен.

Казвам се Иво Петков. Роден съм 1988-ма година в град София.

Иво Петков - за мен

Иво Петков

Средното си образование завърших във Природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“ в град Видин с отличен успех.

Образованието си продължих в ТУ-София (КЕЕ) със специалност „Приложна електронна и компютърна техника“. Там имах късмета да попадна на добри преподаватели, които знаят как да поднесат материала на студентите си.

Иво Петков - за мен

Иво Петков

След това завърших „Информационни технологии“ в УниБИТ. Отново там завърших семестриално магистратура по“Електронен бизнес и електронно управление“.

Сред моите интереси са:

  • CMS системите като WordPress, Joomla, Magento и тн., както си личи от този сайт.
  • Анализа на данни чрез MS Excel или други подобни инструменти. Или иначе казано момента след експорта, в който данните започват да „говорят“ какво би могло да се подобри.
  • Оптимизация на процесите, било то в работата или в личния живот. На мнение съм, че всичко трябва да се прави с минимални усилия и с минимизирана вероятност за грешка. Все пак „мързела“ е в основата на прогреса. Може би за това ме вдъхнови история за японска компания, произвеждаща паста за зъби. Там имали проблем, че в кашоните се пакетирали празни кутии. Съответно бил назначен човек, който да отговаря за контрола на качество по този процес. След време директора отива да види как вървят нещата и какво да види. Отговорника се е опънал на един стол, а срещу поточната линия е пуснат един вентилатор, който безпогрешно следи за контрола на празни кутии. Не пропускам възможност в практиката да се възползвам от някой „вентилатор“.

В момента работя като Продуктов анализатор в CT Interactive.